lørdag den 23. februar 2013

Skarpe knive

Jeg vil lige gøre opmærksom på en dejlig meget nyttig køkkendims som jeg nyligt er kommet i besiddelse af. 

Har ofte ærvet mig over at jeg ikke mestre en god slibeteknik og kan slibe mine køkkenknive vha af en "hånddrevet" slibesten. På trods af en del øveri er det ikke lykkedes mig at få et superskarpt resultat ud af det.

Så har jeg i et par år fundet mig til rette med en knivskærper fra Fiskars. Så en model med et hjul man trækker kniven hen over og får et hæderligt resultat ud af det. Synes bare at den bliver ret hurtigt slidt og mister evnen. Helt superskarp synes jeg heller ikke resultatet bliver.

Gogglede mig til rundt på emnet og faldet over en knivskærper der har fået god omtale. Det drejer som om en "Accusharp". Det er en knivskærper der består en carbid tungsten i et plastichåndtag. Den skal trækkes hen langs knivbladet og er ganske nem at anvende. Jeg kan ligefrem mærke hvordan den ligefrem høvler det uskape stål skarpt. Få strøg med Accu'en og jeg står med en dejlig skarp kniv. Nogle af mine knive har  fået et par strøg med mit strygestål efterfølgende. 

Den skulle have ganske lang levetid. Men det kan jeg af gode grunde ikke sige noget om. Kan gå lige i opvaskemaskinen.

Accusharp koster et par hundrede i danske butikker. Jeg fandt den på ebay i UK til godt hundrede kroner.

Jeg kan stærkt anbefale Accusharp!


3 kommentarer:

  1. Kunne du ikke lægge "Follow by email" ud på siden. Den ligger nederst på "Layout", når du har klikket dig ind på "Design".

    SvarSlet